Blog o podnikání na volné noze

Tento blog vydáváme od roku 2005. V archivu najdete články o všech možných tématech, které s prací freelancerů souvisejí.

Odběr newsletteru

Odebírejte nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze. Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

i

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

Zobrazuji č. 91-100 z 271 článků v blogu

Variantní nabídky

Když nevíte, co přesně zákazník chce a potřebuje, jedno z dobrých řešení je dát mu na výběr. Variantní nabídky předkládají několik promyšlených možností a i když patří do pokročilé cenotvorby, zkušený profesionál s nimi může výrazně zvýšit své obraty.

Číst dál

Školení jako produkt

Chtěli byste při práci na volné noze rozjet vlastní otevřené školení a nevíte kudy na to? Tento článek popisuje jednu z cest, od prvotního záměru až po hotový kurz.

Číst dál

Práce v IT na volné noze

Být na volné noze v IT je fajn. A když víte jak na to, tak je to doslova terno s nevídanou mírou svobody, životní rozmanitosti a pracovního růstu. Tento článek shrnuje 13 let zkušeností a nejlepší praktiky jak v tomto oboru vybudovat funkční a ziskové podnikání.

Číst dál

U stolečku stál

Má lovestory s prací vestoje trvá už dobrých 7 let. Doma, v kanceláři i na chatě máme celkem 8 vyvýšených nebo polohovatelných stolů, takže je co srovnávat. Zde jsou vítězové, poražení a pár skutečných kuriozit.

Číst dál

11. sraz Na volné noze

Podívejte se na 3 našlapané rozhovory s Bárou Rektorovou, Martinem Žufánkem a Michalem Špačkem a vychutnejte si kus autentické srazové atmosféry. K tomu pár ohlasů ze stovky zúčastněných profesionálů a fotky prosluněných Valtic.

Číst dál

Váš produkt digitální

Napsal jsem Travel Bibli a nejsem bůh ani mesiáš. Zkrachoval jsem a znovu povstal díky FitPlánu, i když mi chyběl podnikatelský plán. Léta školím Travel Hacking, ale o počítačovém hackingu nevím vůbec nic. Čemu rozumím, jsou digitální produkty.

Číst dál

Amatérská chyba č. 1

Spisovatel Steven Pressfield proslul mezi americkými freelancery díky bibli kreativních profesionálů War of Art. Ukázkový článek přeložený z jeho webu si teď můžete přečíst u nás Na volné noze.

Číst dál

Projektové kompetence: Jak neselhávat při spolupráci?

Každý řetěz je jen tak pevný jako jeho nejslabší článek a totéž platí o spolupráci profesionálů. Jak pevným článkem řetězu jste vy? Vydržíte napětí v projektu či týmu? A jaké vlastnosti byste měli mít, aby s vámi chtěli klienti a kolegové opakovaně spolupracovat?

Číst dál

Můžete si dovolit nádor?

Málokdo připravuje své podnikání na nejhorší. Mně to možná zachránilo život. Při čelním střetu s rakovinou mi pomohlo několik podnikatelských zásad, jimiž se řídím už roky.

Číst dál

Finanční sebeřízení

Představte si, že balancujete na ledové kře v neklidných vodách vašich výdajů. Ledovec představuje vaše příjmy, ale jen ta špička, která zůstává nad hladinou, je vám skutečnou oporou — vaším cashflow. Jak to ustát a uniknout obludám, které číhají pod hladinou?

Číst dál

Newsletter

Nejdůležitější novinky ze světa podnikání na volné noze.
Každý měsíc zdarma ve vašem emailu:

Ochrana soukromí: Váš email bude zachován v tajnosti a nebude nikdy nikomu poskytnut. Odběr můžete kdykoli ukončit pomocí odkazu na konci každé zprávy.

200+ top zdrojů, které sledujeme za vás
Pro freelancery i ostatní podnikatele
Široký záběr ve správném kontextu
Exkluzivní obsah a úvod v každém vydání
Od roku 2009 nepřetržitě každý měsíc
Žádný spam a 100% soukromí